... tylko jeden taki jest !

Wariant I

Jedyna taka -  prawdziwa sala balowa o powierzchni 600 m2.

300 m2 - do tańczenia + 300 m2 przeznaczonych na konsumpcję.

ORGANIZUJEMY WESELA OD 80 DO 400 OSÓB

Wystrój sal Hotelu Pałac w Jasionce - cechuje elegancja i dbałość o komfort naszych Gości.

Stoły do wyboru przez naszych Gości (okrągłe lub prostokątne);

Przestronny hol i wyjście bezpośrednio do parku, gdzie wszyscy państwo możecie udać się na poobiedni spacer lub zrobić sesję zdjęciową pośród starodrzewia i zabytkowych obiektów.



WARIANT WESELNY 179 pln

Uroczystość zaczyna się od powitania chlebem i solą  w strojach szlacheckich

Wino musujące na toast.

 

Obiad
( jedno do wyboru)

Zupa do wyboru :

Rosół tradycyjny  z makaronem

Rosół wołowy z kluseczkami  i płatkami wołowiny

Zupy - krem:

(dodatki : grzanki ,lub groszek ptysiowy, mini  klopsiki mięsne , mini klopsiki z wędzonki )
serowa  o smaku;  leśnych  grzybów /szczypiorkowym/koperkowym/ paprykowym/pieczarkowym/

  pieczarkowa 
 kalafiorowa
brokułowo-kalafiorowa


Danie główne do obiadu  i pierwszej kolacji oraz sugerowane  dodatki:

( jedno do wyboru)

Policzki wołowe w aromacie trawy żubrowej i suszonych  jabłek/puree z ziemniaków z dodatkiem warzyw korzeniowych/buraczki karmelizowane/

Policzki wieprzowe /puree ziemniaczano-chrzanowe
Filet drobiowy faszerowany  serem  słonecznikiem/puree ziemniaczana  sos serowy /
Rolada wieprzowa  z zielonym pieprzem /puree ziemniaczane sos kaparowy  /

Filet drobiowy faszerowany szpinakiem i serem feta w sosie bazyliowym
Karczek wieprzowy pieczony w asyście liści laurowych , rozmarynu /ziemniaki podsmażone z tymiankiem, podduszona marchewką
Schab  na wiele sposobów:

 a/ faszerowany grzybami /
 b/ schab po Tokajsku
c/ pieczony podany z sosami


Sosy
( jedno do wyboru)

●grzybowy ●kremowy sos z czerwonego wina ●serowy ●serowo-chrzanowy ●pieczarkowy

 

Dodatki do dania głównego:
( jedno do wyboru)

 ● Ziemniak puree / młode● Puree ziemniaczano – chrzanowe●Babka
ziemniaczana/ryż/kasza

 
Surówki:

● z marchwi z pomarańczą

● z selera z rodzynkami i orzechami
● z kapusty pekińskiej
● ćwikła na sposób tradycyjny
● czerwona kapusta z chrzanem żurawinowym
● sezonowe

Desery:
( jedno do wyboru)

 Pana cotta śmietankowo / waniliowa posypana kruszonka z sosem  owocowym
Pana cotta  czekoladowa  posypana kruszonką z sosem
Lody śmietankowe/ czekoladowej/ owocowe z sosem (owocowym, czekoladowym) bitą śmietaną, rurką

Tarta z owocami pod pierzynką na sposób angielski

Zimna płyta do wyboru:
(3 rodzaje do wyboru)

mix
wędlin  b/o
Schab w galarecie
Ruloniki z szynki i serka chrzanowego w
Ruloniki z schabu z twarożkiem
Galaretki drobiowa, wieprzowa z
Galantyna z kurczaka z bakaliami

Marmurek z kaczki z aromatem leśnych grzybów
Aksamitny pasztet z wątróbek
Jajka w sosie tatarskim, egzotycznym
Krajanka śledziowa :
a/ po węgiersku,
b/ po japońsku c/z cebulką i jabłkiem
d/w sosie musztardowym z koperkiem
e/po kaszubsku z  prażoną cebulą 

 

Sałatki:

Staropolska sałatka jarzynowa z warzywami korzennymi
Staropolska sałatka ziemniaczana z nutką  chrzanu

Zielony kącik dla Pań do własnych kompozycji smakowych :
mix sałat zielonych, oliwa, dresing, oliwki, kapary, ser feta , pomidor, ogórek, papryka,

tarty parmezan, jajka, kawałki mięs grillowanych


I kolacja
( jedno do wyboru)

● wybieramy z dań głównych

II kolacja
( jedno do wyboru)

Bogracz z wołowiny i warzyw
Zupa gulaszowa typu bogracz z wieprzowiny i warzyw
syta włoska zupa z pieczonych pomidorów z bazylią i kawałkami pieczywa

III kolacja
( jedno do wyboru)

Barszczyk czerwony z kapuśniaczkiem lub paluszkiem francuskim
Żurek rustykalny z podsmażonymi plasterkami kiełbasy, kraszony skwarkami

Słodkości
:

Tort weselny  do wyboru z katalogu
Ciasta weselne do wyboru z katalogu
Owoce


Napoje:

Bufet napoi gorących :kawa / herbata b/o

Napoje zimne na stołach : pepsi/mirinda seven up, woda gazowana/niegazowana ; soki: jabłkowy; pomarańczowy

Stół wiejski: zestaw wyrobów ze świniobicia i jedno danie ciepłe

Karczek faszerowany
Polędwica faszerowana
Udziec pieczony
Kiełbasa wiejska
Boczek pieczony z czosnkiem
Kiszka pasztetowa
Salceson naturalny, czarny
Kiszka gryczana w naturalnym jelicie
Pasztet pieczony
Smalec ze skwarkami
Ogórek kiszony
Pajdy chleba
Bigos, żurek (jedno do wyboru)

Bufet Słodkości  cena 690 pln ( na 100 osób ) : Mini mufiny, musy, ciasteczka bankietowe , mini torciki, mini desery, galaretrki.

 Bufet przekąsek cena 900 pln ( na 100 osób ) :   pstrąg marynowany w cytrusach ; śledź marynowany z konfiturą z czerwonej cebuli i jabłka , nugetsy z karpia z dpem czosnkowym na jogurcie , ruloniki z wędzonego łososia z serkiem chrzanowym , jajka marmurkowe z musem z wędzonego łososia,  jaka marmurkowe z musem z wędzonego kurczaka ,  jajka marmurkowe z pesto , pomidorki z mozzarelą i pesto i inne….


NAZWA SALI

MINIMALNA LICZBA OSÓB

CENA

ZADATEK

Dzieci do 10 lat – 50% stawki podstawowej; Dzieci do 4 lat – bezpłatnie

SALA BALOWA ½

Min. 120 osób

Zależy od wariantu

2000 PLN

Od 1 października do 30kwietnia w soboty oraz w każdą niedziele przez cały rok - przy minimalnej liczbie

120 osób–cena za wariant 1 – 159pln

 

SALA BALOWA 550 m2

Min. 160 osób

Zależy od wariantu

2000 PLN

Od 1 października do 30kwietnia w soboty oraz w każdą niedziele przez cały rok - przy minimalnej liczbie

160 osób– cena za wariant 1 - 159pln

SALA ZŁOTA

Min. 100 osób

159PLN

1500 PLN

 ________________________

 

Układ Sali: Stoły prostokątne lub okrągłe (w zależności od ilości osób)

Żywe kwiaty (róże – kolor do wyboru) w flakonach, świece, serwetki bankietowe

Apartament dla Pary Młodej gratis

2 pokoje dla rodziców młodych - gratis

CENY NOCLEGÓW DLA GOŚCI WESELNYCH 

w pokojach 2- i wieloosobowych (minimum 2 osoby w pokoju)w dniu

 wesela – od 60,00 zł/osoba bez śniadania; 70,00 zł/osoba ze śniadaniem

Cena pokoju jednoosobowego bez śniadania 110 pln
Cena pokoju jednoosobowego ze śniadaniem 130 pln

 DANE KONTAKTOWE

tel. 606 746 554 ; 606 781 774; 784 651 064

marketing@palac.rzeszow.pl
www.palac.rzeszow.pl